McDonald’s își cere scuze după ce un paznic de securitate din Londra a udat sacul de dormit al unui om fără adăpost.

McDonald’s și-a cerut scuze după ce au apărut imagini cu unul dintre paznicii săi udând cu apă dintr-o găleată de mop lucrurile unui om fără adăpost. Un videoclip al incidentului, care a avut loc pe Victoria Street în Londra, a fost distribuit pe rețelele de socializare sâmbătă noaptea. Acesta arată paznicul de securitate udând pământul unde bărbatul stătuse cu sacul său de dormit în fața unei sucursale Nationwide Bank, lângă McDonald’s.

McDonald’s a declarat într-un comunicat postat pe X: „Paznicii de securitate terți implicați au fost îndepărtați permanent din restaurantele noastre și echipa restaurantului a fost reamintită despre importanța tratării tuturor persoanelor cu respect, inclusiv a persoanelor vulnerabile atât în restaurant, cât și în comunitatea mai largă. Ne dorim să ne cerem scuze din toată inima domnului din videoclip și vom colabora cu consiliul local pentru a-l localiza și a-l compensa, ca parte a muncii noastre continue de a sprijini organizațiile caritabile pentru persoanele fără adăpost din și din jurul zonei.”

În videoclip, bărbatul spune „lasă-mă în pace” înainte ca un paznic de securitate să dea la o parte o pătură și să stropească mai multă apă de-a lungul trotuarului. Un alt paznic de securitate încearcă să împiedice un trecător să filmeze.

Persoana care filmează se aude spunând „îi acoperi sacul de dormit” în timp ce el și alți martori descriu situația ca fiind „un comportament scandaloas”, numindu-l „dezgustător” și „complet neadecvat”.

Un bărbat se poate auzi spunând: „Este greșit, știi asta, îi acoperi sacul de dormit, ce faci? I-ai acoperit sacul de dormit cu apă și e iarnă. Este scandaloas.”

Damon Evans, care a trimis un mesaj pe Twitter către McDonald’s pe X, a spus: „Credeți că este acceptabil ca angajații dvs. să ude sacii de dormit ai persoanelor fără adăpost în mijlocul iernii (sau în orice alt moment al anului)? Comportament dezgustător. Nu era nici măcar în fața sediului dvs.”

Sursa: The Guardian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *