Șeful Ofsted „ar trebui să demisioneze acum”, spune sora lui Ruth Perry, pe măsură ce se dezvăluie nota informativă

Familia lui Ruth Perry a cerut demisia imediată a inspectorului-șef din cadrul Ofsted, după ce s-a dezvăluit că inspectorii principali vor petrece doar 90 de minute într-un briefing pentru a aborda preocupările ridicate de sinuciderea directorului de școală. Julia Waters, sora lui Perry, a declarat că răspunsul „șocant” arată că Amanda Spielman „a pierdut firul” ca inspector șef și ar trebui să demisioneze acum, înainte de încheierea mandatului său la sfârșitul anului.

Un coroner a concluzionat săptămâna trecută că inspecția Ofsted a școlii lui Perry a contribuit la moartea ei. După verdict, Spielman a anunțat o întârziere a inspecțiilor în această săptămână pentru formare în „recunoașterea și răspunsul la semne vizibile de anxietate” în timpul vizitelor regulatorului. Cu toate acestea, un memo intern Ofsted, văzut de Guardian, arată că „informarea națională” planificată pentru luni va fi un webinar online de 90 de minute și o sesiune de întrebări și răspunsuri, urmată de o întâlnire online „forum regional de urmărire” de 30 de minute.

Waters a declarat pentru Guardian: „Aș spune că este șocant, dacă nu am știi ce știm acum despre Ofsted. Ofsted este un dezastru total, iar liderii săi sunt deconectați de realitate. Sistemul Ofsted a eșuat în a sprijini profesorii și directorii de școli de ani de zile. Un webinar de 90 de minute este mai bun decât nimic, sau un singur punct pe o listă, dar nu este suficient pentru a desface ani de probleme sistemice și culturale.”

„Dacă acesta a fost modul în care Amanda Spielman a încercat să arate că ia măsuri ca răspuns la o concluzie devastatoare a coronerului, atunci este clar că a pierdut firul, precum și că a rămas fără idei. Poate că mai are doar câteva săptămâni înainte de a-i preda ștafeta succesorului său, dar nevoia de reformă este urgentă. Ar trebui să demisioneze acum și să lase pe altcineva să se ocupe de asta.”

Moartea lui Ruth Perry „a fost rezultatul direct al unei inspecții Ofsted”, a declarat sora ei. Sursa: The Guardian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *